Utveckla dig själv genom en utbildning i mediyoga

Yogan har funnits sedan urminnes tider. Det finns dock en mängs olika yogaformer. Mediyoga är en av dessa former som bland annat förekommer inom den svenska hälso- och sjukvården. Genom att gå en utbildning i mediyoga kommer du att lära dig vad denna variant innebär, dess olika tekniker och få möjlighet att lära ut den till personer och bidra till ett bättre liv för dessa.

Det som skiljer sig är att mediyoga bygger på forskning. Både svensk och internationell forskning har visat flera olika positiva fördelar med mediyoga. Dessutom passar den för alla. Den består av vila, meditation och mjuka rörelser som utförs på stol eller matta. Dessa kan alla olika människor göra och man behöver därför inte heller några kunskaper sedan tidigare.

Fördelar med en utbildning i mediyoga

Genom att gå en utbildning i mediyoga kommer du själv att få flera fördelar. Du kommer själv att kunna upptäcka vad dessa gör för dig och din kropp och sinne. Men du kommer också få kunskapen att lära andra människor att må bättre och upptäcka de fördelar som finns med denna form av yoga:

  • Stressreducering. Att minska sin stress i privatlivet och/eller arbetslivet är många som upplever ett behov av. Med hjälp av mediyoga kommer dessa personer kunna få de verktyg som behövs för att reducera stressen och därigenom få ett bättre liv.
  • Lindring av rygg- och/eller hjärtproblem. Den svenska forskningen har påvisat att mediyoga bland annat kan hjälpa till att lindra och hjälpa personer som har problem med ryggen eller hjärtat.
  • Lindring av oro och ångest. För personer som lider av oro och/eller ångest kan mediyoga vara ett verktyg för att få en ökad hälsa och balans i livet.

Man behöver dock inte ha något av ovanstående besvär för att kunna njuta och ha nytta av mediyoga. Oavsett om man är frisk eller har besvär med kropp och/eller själ kan man ha nytta av de tekniker som förekommer inom yogan. Den hjälper till med att bidra med harmoni och balans i vardagen, något som många människor kan anse vara värdefullt.

webmaster
Senaste inläggen av webmaster (se alla)