Håll koll på blodtrycket med en blodtrycksmätare

Håll koll på blodtrycket med en blodtrycksmätare

Har du problem med högt eller kanske lågt blodtryck? För att enkelt kunna hålla koll finns blodtrycksmätare för hemmabruk. Det kan bli en prisvärd investering för den som ständigt oroar sig för sitt blodtryck, oavsett om man väljer en enklare variant eller en mer avancerad. Läs mer om olika varianter och vad som är bra att tänka på inför köpet på fitnessfrank.com.

Automatisk eller manuell

Blodtrycksmätare finns i många olika varianter – både manuella och automatiska. Vad man ska välja beror såklart på vilket man föredrar mest men också utifrån vilket behov man har. Ska mätaren användas bara vid några tillfällen spelar det kanske inte så står roll om den behöver pumpas för hand eller inte.

En automatisk blodtrycksmätare har dock ofta fler funktioner vilket kan vara en fördel vid regelbunden användning. Många modeller meddelar om själva manschetten sitter fel och behöver regleras för att få ett optimalt resultat av mätningen. Automatiska varianter har också en stor display som är enkel att läsa av, till skillnad från dom manuella där sifforna är väldigt små.

Blodtrycksmätare med Bluetooth

Den som behöver kontrollera sitt blodtryck ofta bör satsa på en riktigt bra blodtrycksmätare. Att välja en automatisk modell med Bluetooth och som därmed kan kopplas till en smartphone med tillhörande app är ett bra alternativ för att hålla koll på hur värdena skiljer sig från dag till dag – eller till och med från morgon till kväll.

Det är då enkelt att gå tillbaka och jämföra, tack vare att varje mätning registreras och sparas i appen. Det kan dessutom vara ett roligt sätt att se hur blodtrycket förändras om man aktivt försöker förbättra det genom regelbunden motion och bra kost.

Tänk på det här

Oavsett om man föredrar en manuell blodtrycksmätare eller en automatiskt med flera tekniska finesser ska man alltid tänka på att välja kvalitet när man genomför ett köp. På internet finns flera ”bäst-i-test” att ta del av, vilket kan vara en bra början för att hitta rätt.

Det är såklart också viktigt att välja en mätare som man förstår sig på och kan hantera. Hur ser exempelvis skärmen ut? Är den upplyst och är sifforna tillräckligt stora för att enkelt kunna läsas av?

Övriga tips inför köpet

  • Kolla på flera modeller i samma prisklass
  • Kolla efter garanti – är det kort eller lång?
  • Jämför funktioner och andra egenskaper
Stanley Holmberg
Senaste inläggen av Stanley Holmberg (se alla)